GRANFONDO FELICE GIMONDI BIANCHI 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
Furbi
Administrator
Administrator
Prispevkov: 4345
Pridružen: 25 Feb 2009, 20:02

GRANFONDO FELICE GIMONDI BIANCHI 2017

Odgovor Napisal/-a Furbi » 09 Maj 2017, 18:49

V nedeljo 7.Maja se je 5 članov Izvira udeležilo enega izmed večjih in bolj znanih t.i. Granfondov v Italiji in sicer že 21. izvedbo Granfonda Felice Gimondi v Bergamu. V mesto prireditve smo se odpravili že v soboto, saj je bilo potrebno štartno številko dvigniti dan prej, pa tudi nedeljski štart je precej zgoden, ob 7i uri.

Več 4.000 udeležencev je imelo v nedeljo na izbiro tri trase v dolžini 89, 128 in 162km dolžine. Vsi Izvirovci smo izbrali najdaljšo varianto s sedmimi vzponi v okolici Bremaga in skupaj nekaj preko 3000 višinskimi metri. Ti vzponi so velikokrat tudi del trase na vsakoletni profesionalni klasiki Giro di Lombardia.

Sama dirka, ki je zelo dobro organizirana, je potekala v oblačnem in hladnem vremenu, vseskozi na meji dežja, vendar pa nam je dež na srečo prizanesel. Vzponi na dirki niso pretirano strmi, so bili pa toliko bolj zahtevni spusti, ki potekajo po ozkih in zavitih cestah, na koncu pa k težavnosti maratona precej doda tudi njegova dolžina. Dirko smo vsi Izvirovci odpeljali po svojih zmožnostih in jo uspešno zaključili. Najbolj pomembno pa je, da smo jo vsi odpeljali brez kakršnih koli defektov ali padcev in smo tako lahko maksimalno uživali v sami dirki in lepi pokrajini.

Vsekakor je bila to zelo lepa izkušnja tako, da vsem ljubiteljem kolesarstva in kolesarskim navdušencem priporočam udeležbo na tem dogodku.

Še povezava do uradne strani maratona s slikami in rezultati: http://www.felicegimondi.it/en/

Sestavil: Simon Gulja

Slika
.............................. Prodajam na Bolhi : http://www.bolha.com/uporabnik/furbi

Odgovori