Mnntenars 13.6.2010

Odgovori
Uporabniški avatar
rlozar
gentleman
gentleman
Prispevkov: 403
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:48

Mnntenars 13.6.2010

Odgovor Napisal/-a rlozar » 13 Jun 2010, 19:01

Dirko v Montenarsu, dolgo 95 km je zaznamovalo toplo vreme in pa dolg pobeg. Že po kakih 20 km se je na vzpončku na Faedis odpeljala skupinica cca 15 kolesarjev, med katerimi so bili tudi sami dobri kolesarji ( Tarlao, Del Bianco, in še 15 skalatorejev). Oton in Rok sta zaradi počene grupe na spustu ostala v grupi. Skupinica si je hitro nabrala 2 minuti prednosti, nakar je sledil protinapad obeh Izvirovcev, ki sta se še z četverico ločila od skupine. Po 30 km močnega složnega narekovanja tempa, sta se uspela preseliti do prve skupinice. Glavnina je imela ob združitvi ubežnikov že več kot 3 minute zaostanka. Nato je sledila vožnja v konstantnem tempu do Buj, kjer je teren preizkušala ekipa Granzona, ki je sicer imela v fugi svojega kolesarja še malo pred prvimi ubežniki (Tarlao in Del Bianco).
Potem se je prišlo do Artegne, kjer je čakal ciljni klanec po najstrmejši poti v Montenars. Klanec je bil dolg 2,5 km z povprečnim naklonom cca.13 % (max 16).
Tu so ubežniki obračunali med sabo. Na klancu se je Rok odlično odrezal, saj je v cilj prišel 6 generalno in tretji med kadeti. Oton ni bil daleč zadaj (rahlo je dehidriral). Kar ni nič čudnega, saj smo bežali skoraj 60 km, brez dodanih bidonov. Po največjem soncu. V šestih.

Na koncu sva bila oba tretja v kategorijah, Ekipno pa 5. Zmanjkal je le dober rezultat za poseči v trojico med ekipami.

Dirka je bila težka, a lepa in uspešna. Vsak koridor in spremljevalci so dobili tontić pašte!

Generalno je zmagal Tarlao! Pred Del Biancom in Sicilianom. Pr veteranih je s pomočjo ekipe zmagal Cabai.
Shimano je za ribiče!

Odgovori