Odbor za množičnost

Odgovori
Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 13 Mar 2013, 11:47

V sredo 20.marca imamo sestanek OMR. Če ima kdo kakšen predlog, pripombo, ali karkoli ki bi kakorkoli pripomoglo k izboljšanju amaterske scene naj napiše.

bratko
senior
senior
Prispevkov: 84
Pridružen: 30 Mar 2012, 08:52

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a bratko » 13 Mar 2013, 22:34

Za to sejo ti skoraj zagotovo ne bom pomagal zato vzemi to bolj kot moje osebno razmišljanje na temo PS.Da ne bi preveč zakompliciral bi se dotaknil samo ene teme katere nisem zasledil v tolmačenju ukrepov OMR-ja za izboljšanje obstoječega stanja.
Ne bomo odkrili tople vode, če rečemo, da je poglavitni razlog in mati vseh problemov (pre)majhno število udeležencev na pokalnih tekmah. Vsi, tako organizatorji kot zveza bi si želeli na startu posamezne tekme imeti 300 mogoče 400 prijavljenih istočasno pa se zavedajo, da to onemogoča premajhna baza iz katere izhajajo rekreativci - tekmovalci. Pa si postavimo nekaj vprašanj.
- Kaj so naredili organizatorji tekem v zadnjih letih, da bi na svoje prireditve pritegnili večje število udeležencev? Kaj so naredili zato, da bi vsaj v svojem okolju poskusili popularizirati ta šport. Poglejte si dnevno ali lokalno časopisje in preštejte koliko člankov ali poročil boste zasledili. Da ne omenjam kakšnega bolj poglobljenega članka ali reportaže. Tu so še drugi prijemi kot je umestitev prireditve v krajevne dogodke, organizacija istočasne tekme na lokalni ravni in podobno.
- Nič kaj bolj izvirni niso niti klubi v svojem delovanju na lokalni ravni. Hlastanje za točkami je za večino pomembneje od promotorskega delovanja v svoji sredini. Če bi te točke vsaj znali prodati jih poveličevati in s tem reklamirati sami sebe in svoje delovanje. Pa je tudi to bolj izjema kot pravilo. Da o morebitni promociji med mladino niti ne govorimo pa še kaj bi lahko našli.
- Pri tej tematiki ni niti zveza prek svojega odbora neka perla, ki bi lahko služila za vzor. Pustimo to, da niti sama ne ve ali naj bi se na tem naslovu šla rekreacijo in množičnost ali tekmovalni šport. Obisk na njeni spletni strani in njena ažurnost sta dovolj zgovorna. V štirih mesecih se ne najde niti ena tema vredna objave.
Na tem področju mora OMR vsekakor odigrati vidnejšo vlogo. Ob operativnem delu v zvezi z zagotavljanjem osnovnih pogojev za izvedbo pokala bi se morali posvetiti tudi bolj obrobnim pa nič manj pomembnim vprašanjem. Par namigov
- pripravi enotnih minimalnih kriterijev katere morajo zagotoviti organizatorji prireditev (razpisi z obveznimi podatki, najave in predstavitev dogodka, ažurna objava rezultatov in poročila lokalnim medijem kot tudi medijem ki pokrivajo kolesarsko sfero. Na najbolj obiskanem kolesarskem forumu lahko vsakodnevno preberemo kaj je jedel Alberto pa praktično niti besede o dogajanju na domačem pragu.
Ne bi več nakladal s predlogi ker to ni bil namen. Želel sem samo nakazati majhne tako rekoč postranske probleme, ki pa na daljši rok lahko pomagajo k spremembam.Ustrezna ureditev tega področja bi na kratek rok prinesla več reda na daljši rok pa zagotovo pozitivne učinke. Za referenčni primer si vzemite recimo Franjo in poskusite potegniti vzporednice.

Sej ne bi tega pisal ma se mi od vode in vlage že kisajo možgani.
Če imate kej vpliva dejte uredit še, da se konča ta fajht :lol:

Lep pozdrav

kitajc
gentleman
gentleman
Prispevkov: 348
Pridružen: 10 Mar 2009, 19:19

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a kitajc » 14 Mar 2013, 18:42

S teboj se strinjam ,da bi bilo na promociji potrbno več storiti saj bi le tako privabili več tistih,ki se radi hitro vozijo in imajo cestna kolesa pa se ne morejo odločiti za udeležbo na kakšnem tekmovanju, kjer bi spoznali, da ne šteje vedno le rezultat in da je v tem rekreativnem športu adrenalina skoraj ravno toliko ali se voziš med prvimi ali med sebi enakimi malo bolj v ozadju. Več kot nas bo bolj bo lepo in tako bo tudi uvrstitev morda tudi med pedeset marsikomu prinesla zadovolstvo adrenalin in kar je najbolj pomembno spoznavanje novih kolegov iz vseh koncev in krajev kateri bi z množično prieditvijo naredili dobro tudi zase. Da bi pa to lažje dosegli bi bilo potrbno poenostaviti same organizacije tekmovanj s tem bi bile cenejše in seveda tudi bolj množična. Zato, da bi se kaj premaknilo bi po mojem odbor in KZS morala s kakšnimi dopisi tudi županom pomagati organizatorjem. Prepričan sem, da za promocijo ne potrebuješ vedno le novinarjev, ki bi lahko mnogo več storili tudi za množičnost še posebej če so sami bili kolesarji. Nekje sem prebral,da so prav kolesarji športniki z največjo izobrazbo in bi jim zato kakšen članek ne bi vzel toliko časa. Plačilo bi postal lep izgled našim mlajšim kako se, da lepo ob družbi preživeti prosti čas in, da ne šteje vse le denar.

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 15 Mar 2013, 08:55

k večini ukrepov, ki sta jih opisala odbor že teži. So pa nekatera dejstva, ki si jih Bratko opisal in so vsaj v začetku sama sebi v nasprotju. Cenejša in lažja izvedba dirke ter obenem minimalni kriteriji ne grejo skupaj(vsaj v začetku ne). Moja vizija glede kvalitetnejših dirk temelji najprej na kvantiteti dogodkov, šele nato na kvaliteti. Zakaj? Ker je z veliko bazo lažje delati kriterije in ker nam že tako cestnih dirk manjka. Mislim, da je poglavitni problem ravno raven tekmovanja, ki je v SLO prisotna. Niti selekcije od dečkov do profesionalcev nimajo pri nas kvalitetnih dirk in enako je na naši sceni. Novi predsednik zveze je v svoji predvolilni obljubi povedal, da si bo za višjo raven močno prizadeval. S tem namenom je na odbore že apeliral naj pripravimo predloge kje in kako bi se dalo stvari spremeniti.
Ključni problem pri tem je denar, ni pa tudi vse. Marsikaj bi se dalo spremeniti tudi z drugega vidika, da se stroški organizacije zmanjšajo. In k temu bom, vsaj jaz, tudi težil:
- fond za cestne dirke (že v pripravi)
- angažiranost klubov dečkov in mladincev ter skupna organizacija dirk(nekateri so že pokazali interes),
- organizacija dirk v sklopu krajevnih praznikov, prireditev
- skupna merilna naprava za časomerilce
- boljše sodelovanje s sodniki
- organizacija dirk s pomočjo več klubov skupaj(-> stroški deljeni)
- prizadevanje za večji posluh lokalnih oblasti(občin,...) za tekmovanja in možnost subvencioniranja prireditev vsaj v smislu sponzorskih cen potrebnih dokumentov in drugih potrebnih nujnih stroškov
-
-

ko bomo enkrat imeli izdelano neko, če rečem, bazo prireditev, potem pa bomo lahko postavljajli ostrejše kriterije in zahteve za organizacijo. Seveda pa se strinjam v eni stvari in to so minimalni, lahko bi rekel tudi "higijenski" kriteriji. To pomeni npr, da dirka ne more biti dolga 20 km in šteti za PSLO. Če izpostavim dirko na Bledu - zame je to minimum, kar je še lahko trenutno, ko nimamo dirk. V prihodnosti pa taka dirka ne sme na seznam za PSLO.

bratko
senior
senior
Prispevkov: 84
Pridružen: 30 Mar 2012, 08:52

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a bratko » 18 Mar 2013, 08:32

Ups, se opravičujem. :oops: Sva se slabo razumela :idea:
lp

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 09 Maj 2014, 07:54

v pomoč tistim, ki si še niso prebrali pravilnika objavljam člen o prijavi na tekme


7.3. Prijavna mesta in izdelava štartnih list

Za prijavo na tekmovanje je potrebna predprijava preko spletnega portala www.prijavim.se. Predprijave morajo biti omogočene vsaj do 2 dni pred izvedbo tekmovanja.
Organizator mora dati možnost predprijave tudi preko drugačnih virov, ne le elektronske (spletne) predprijave.

Predprijava ne obvezuje tekmovalca do nastopa na tekomavanju oz. predplačila štartnine. Tekmovalec lahko poravna štartnino na dan prireditve.

Štartnina v predprijavi ostane ista, kot jo je predhodno določil OM, prijava neposredno na prireditvi pa lahko poveča štartnino za največ 100% višine štartnine, ki je določene iz strani OM. Organizator mora poskrbeti za zadostno število prijavnih mest, da se prijava zaključi 30 minut pred pričetkom tekmovanja in se prijavne liste preda sodniku na tekmi.

Licencirani tekmovalci se prijavijo z oddajo licence. Z oddajo podpisane licence se tekmovalec strinja s pogoji razpisa, le ta pa mora biti obešen na vidnem mestu.

Štartne liste morajo biti izdelane ločeno po kategorijah. Na prijavnem mestu mora biti JASNO NAPISANO OBVESTILO, kako morajo tekmovalci namestiti štartne številke.

Tekmovalci se prijavijo na dirko v skladu z razpisom organizatorja (prijave na dan dirke, predprijave).

Obrazci za prijave nelicenciranih tekmovalcev morajo vsebovati:

- ime in priimek tekmovalca ter rojstni datum
- ime kluba
- tekmovalna kategorija
- prostor za vpis številke (izpolni organizator)če ima kdo kakršnokoli vprašanje ga lahko zastavi tukaj, ali pošlje na mail, kateremukoli predstavniku OMR.

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 29 Dec 2014, 08:12

na spodnji povezavi so zapisniki sej OMR kjer si lahko preberete o novostih v prihodnji sezoni.
http://www.kolesarska-zveza.si/KZS,,omr ... ej_omr.htm
Če ima kdo kakšno vprašanje naj ga objavi kar tu spodaj.

Uporabniški avatar
Furbi
Administrator
Administrator
Prispevkov: 4426
Pridružen: 25 Feb 2009, 20:02

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a Furbi » 29 Dec 2014, 16:33

Imajo tile "slikopleskarji" kakšne izkušnje z merjenjem časov na dirki ?
http://www.az-net.si/site.php?page=programska_izmera
.............................. Prodajam na Bolhi : http://www.bolha.com/uporabnik/furbi

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 30 Dec 2014, 00:52

Po mojih informacijah kar nekaj. V detajle računalniških storitev se ne spuščam. V omr imamo kompetentno osebo, ki zna ocenit kvaliteto tovrstnih dejavnosti in ji popolnoma zaupam.
LP

batman
junior
junior
Prispevkov: 39
Pridružen: 02 Mar 2009, 20:20

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a batman » 30 Dec 2014, 08:32

Super, da lahko kje kaj pokomentiramo na temo OMR.
Pod točko 5. Razno; sem mi zdi izjava drugega predstavnika KD Alpe "če želimo povečati množičnost naj štejejo vse tekme za skupno točkovanje" ?
malo mimo.
Množičnost se ne da dvigniti za veliko, saj hodijo na tekme eni in isti tekmovalci. Med najboljše se uvrščajo prav tako eni in isti, tisti, ki pa pridejo na nekaj tekem pa tudi v bodoče ne bodo hodili na vse. Hobi v tem času ni poceni.
Skupni zmagovalec pa bo oseba, ki ima v prvi vrsti imela dovolj sredstev (bencin, štartnine...) da bo hodila na vse tekme in ne najboljši. Takšno izjavo lahko poda oseba, ki hodi na vse tekme in po trenutnem točkovanju ne more dobiti skupne ga pokala, žal.

Izjava bi bila na mestu, če bi PSLO sestavljalo 10 do max 15 tekem in bi se štelo 90% tekem in ne v primeru, da imamo 20-25 tekem skoraj brez vikenda oddiha. Pri tem bo trpelo tudi družinsko življenje, saj bodo tekme vsak vikend (no, vsi nimajo družine).

Z vidika osebnega razvoja (kolesarska rast) pa je pričakovati, da bo pri tekmovalcih, ki bodo tekmovali od aprila do oktobra vsak vikend, prišlo do utrujenosti/pretreniranosti in ne bodo osebno rasli, ker telesu ne bodo dali dovolj časa za počitek in razvoj.

Za konec še enkrat 25 tekem in vse v skupni koš za PSLO...ne bo povišala množičnosti, temveč zmanjšalo, ker bodo še tisti, ki sedaj zbirajo kvoto 9 tekem opustili PSLO kot celoto.

mojih 5 minut
lp jani

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 30 Dec 2014, 09:27

Na temo OMR lahko komentiraš kjerkoli. Še najbolje z osebnim mailom na odbornike..
Mnenj je veliko. Lepo je da so izražena na primeren način in pravočasno. Po novem letu bomo o njih predebatirali in potem popravili pravilnike. Če se dotaknem te teme..govorimo o kategoriji amater+ na eni strani in o množičnosti na drugi...saj veš da to ne gre skupaj ne? :-)
Pomoje smo premajhni za dva odbora, hoby in amater. Vsaj po udeležbi na dirkah, ki so res da po večini vaške. Ampak brez pogojev, ki jih pri nas nimamo, ne bodo drugačne, žal.

Uporabniški avatar
Furbi
Administrator
Administrator
Prispevkov: 4426
Pridružen: 25 Feb 2009, 20:02

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a Furbi » 21 Dec 2016, 17:17

Na klubski e-mail smo prejeli dopis :
Spoštovani,

V prilogi vam pošiljamo analizo ankete, katero ste izpolnili. Odziv je bil nad povprečen, saj je anketo izpolnilo 127 tekmovalcev. Vsem, ki ste jo izpolnili in napisali svoj predlog se zahvaljujemo. Trudili se bomo, da bomo predloge izpolnili v želji, da amatersko kolesarstvo dvignemo na kvalitetnejši nivo oz. na nivo, katerega si vsi želimo.

Prav tako prilagamo dopis, ki smo ga posredovali na predsedstvo KZS.

Če imate še kakšno dodatno vprašanje oz. predlog nam lahko pišete na omr.kzs@outlook.com

Lepo pozdravljeni!
Člani in predsednik OMR


.............................. Prodajam na Bolhi : http://www.bolha.com/uporabnik/furbi

Kemos
gentleman
gentleman
Prispevkov: 289
Pridružen: 02 Mar 2009, 18:45
Kraj: Vipava

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a Kemos » 22 Dec 2016, 07:31

Prve poteze zelo dobre. Srečno pri izpeljavi zadanega!

Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

Re: Odbor za množičnost

Odgovor Napisal/-a tacto » 22 Dec 2016, 11:14

predvsem so zanimivi komentarji, ki smo jih objavili samo zato, da lahko vsi vidijo, kako ljudje razmišljajo. V letu 2017 bo sprememb malo, saj so razpisi za licence in dirke že objavljeni. V 2018 računamo na popestritev pokalnih dirk z uvedbo novih kategorij. Tu je idej več. Od starostnih kategorij do jakostnih skupin.

Odgovori