16° GP IND. COMM. E ARTIGIANATO, Reana del Rojale 6.4.2014

Odgovori
Uporabniški avatar
tacto
Moderator
Moderator
Prispevkov: 1570
Pridružen: 26 Feb 2009, 10:23

16° GP IND. COMM. E ARTIGIANATO, Reana del Rojale 6.4.2014

Odgovor Napisal/-a tacto » 09 Apr 2014, 06:56

V nedeljo 6. aprila je bila na sporedu 16. izvedba dirke Gran Premio Industria e Commercio Artigianato v Reani del Rojale. Dirke se tradicionalno udeleži veliko dobrih kolesarjev in tudi letos je izvedba potekala v velikem številu. Na dirki so morali kolesarji prevoziti 2 kroga čez okoliške kraje z dvema krajšima klancema, Passo Mt. Croce in Nimis, zaključni krog je potekal preko naselja Ribis in se 1,5 km do cilja priključil na glavno ulico, kjer je 350 m pred koncem sledila zožitev, vstop v desni ovinek in 300 m ciljni iztek. Dirka je bila dolga skoraj 68 km.
Dirke so se udeležili tudi štirje kolesarji izvira; Janez Zupanič, Lucjan Premrn, Uroš Černigoj in Zorko Cigoj. V prvem startu sta nastopila Zupanič in Černigoj. Dirka je potekala zelo hitro (povprečna hitrost je bila 43,5 km/h). Na dirki je bilo aktivnih več kolesarjev, ki so poskušali z begom. Nekajkrat tudi izvirovca, vendar so bili vsi begi zatrti. Na koncu je sledil izredno živčen šprint glavnine, ki se je končal z zmago italjanskega kolesarja. Janez Zupanič je v sprintu zasedel 1. mesto v kategoriji senior, Uroš Černigoj pa je bil 2. v kategoriji junior.
V drugem startu sta od kolesarjev izvira nastopila Premrn in Cigoj. Na dirki so se vrstili pobegi, večkrat je poizkusil tudi Lucjan. Dirka se je končala s pobegom sedmerice, Premrn je dobil sprint glavnine in tako osvojil 8. mesto v kategoriji gentlemen. Cigoj je bil drugi v kategoriji Supergentlemen 1.
Italijanski kolegi iz Furlanije so poskrbeli za dobro organizirano dirko in lepe nagrade. Kljub nekaj zmede z rezultati na koncu, so Izvirovci odšli domov z dobrim občutkom za prihodnje dirke, ki jih pričakujejo že ta konec tedna.

Odgovori