42. MEDNARODNA DIRKA OB BLEJSKEM JEZERU 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Furbi
Administrator
Administrator
Prispevkov: 4416
Pridružen: 25 Feb 2009, 20:02

42. MEDNARODNA DIRKA OB BLEJSKEM JEZERU 2014

Odgovor Napisal/-a Furbi » 14 Maj 2014, 16:35

NA BLEDU BLESTELA IZKUŠENA PREMRN IN BRECELJ

V soboto je na Bledu potekala tretja pokalna, cestna tekma, tradicionalna 42. Kolesarska dirka ob Blejskem jezeru. Dirke so se udeležili tudi kolesarji Izvira. Najbolje sta se odrezala Lucjan Premrn in Miloš Brecelj, ki sta zmagala v svojih kategorijah.
Dirka je potekala v treh startih. Najprej so se na pot pognali najstarejši, nato malo mlajši in na koncu najmlajši. Dirka je potekala v lepem in toplem sončnem vremenu.
V skupini najstarejših je generalno zmagal Branko Bojanc. Med kolesarji Izvira so bili, poleg zmagovalca Breclja, ki je okusil slast zmage v kategoriji Masters F, uspešni še z 2. mestom Franc Mikuž v kategoriji Master I, medtem, ko je v kategoriji Masters H 5. mesto zasedel Jožef Štrancar.
V skupini kjer so startali Mastersi B, C in D je generalno zmagal Gregor Tekavec. Svojo prvo letošnjo zmago na slovenskem prizorišču v kategoriji Master D je osvojil Lucjan Premrn, 3. mesto je v isti kategoriji zasedel Bruno Čibej, medtem, ko je nehvaležno 4 .mesto prav tako v kategoriji Masters D zasedel Robert Likar. V preostalih kategorijah sta v kategoriji Masters C osvojila 6. mesto Boris Kampuš, 8. mesto pa Aleš Krapež. Naj še omenim, da je v tem startu veliko smole imel eden izmed glavnih adutov za visoko uvrstitev Janez Zupanič, saj je imel okvaro kolesa, tako da je predčasno zaključil z dirko.
Med najmlajšimi, Izvirovci niso bili v ospredju, saj je imel že pred pričetkom dirke Uroš Černigoj okvaro kolesa, med tem, ko je Luka Česen zaradi utrujenosti dirko zaključil v ozadju.
Naslednjo soboto čaka Izvirovce že nova preizkušnja, saj se bojo v soboto 17. maja udeležili VN Komenda.
Upajmo, da bomo zopet poročali o dobrih uvrstitvah. Držimo pesti!

Za Izvir report Luka Česen
.............................. Prodajam na Bolhi : http://www.bolha.com/uporabnik/furbi

Odgovori