Garmin na daljših turah in popotovanjih

Odgovori
šodrovc
junior
junior
Prispevkov: 25
Pridružen: 24 Nov 2009, 19:59

Garmin na daljših turah in popotovanjih

Odgovor Napisal/-a šodrovc » 12 Dec 2016, 15:35

Pozdravljeni.

Glede na to, da je s PM na tem forumu težava, bom kar v tej temi odgovoril vsem, ki jih zanima, kateri Garmin in kakšno napajanje je za na daljše brevete oz. popotovanja.

ja, za daljše ture so boljši Garmini, ki jih napajajo izmenljive baterije/akuji. Jaz uporabljam Oregon 300 že zeloo dolgo. Če primerjamo cene E-trexa 35, ki je za marsikaterega uporabnika na prvi pogled najugodnejša varianta, in Oregon 600, potem pa primerjamo velikost ekrana in še kaj, kar je v prid Oregonu, bi se jaz odločil za slednjega. Za na cestne dogodke, ki trajajo dan-dva oz. čez noč, ali pa če je zelo hladno, imam dodatne akuje od. MagicShine-a, še raje pa uporabljam kar sprednje kolo s pestnim dinamom in imam tako zagotovljeno razsvetljavo in napajanje Oregona brez omejitev. Pa še mobitel mi lahko polne. Za Oregon vem, da če imamo za napajanje polnilne baterije, da jih lahko polnim kar preko PC-ja ali preko pestnega dinama.

Marsikdo bi vzel 820 ali 1000-ko, a potem si je potrebno nabaviti še en poseben USB kabelček za napajanje (http://www.gomadic.com/garmin-edge-500- ... cable.html) in polnilni akumulator. Tisti običajni USB priključek za prenos podatkov na PC avtomatsko preklopi samo na prenos podatkov (in napajanje hkrati), ampak mislim, da potem na zaslonu ne vidiš navigacije oz. kar že rabiš.
Malo bi bilo za pobrskati tule: https://www.rosebikes.si/search/find/?f ... e|desc&p=3
Teh težav na Oregonih ni, da se polniti polnilne baterije in hkrati slediti navigaciji/kolesarskim nastavitvam. Ja pa res, da je ekran ves čas vklopljen in to se mi zdi OK, ker prej sem imel nastavljeno na varčno in sem vsake toliko, pred križišči in ocepi pa vedno, podrsal po ekranu (za vklop iz dremeža) in ga že "mal znucou".

https://www.bike24.com/1.php?content=8; ... ,13;page=4

Imajo popuste v marsikateri spletni tgovini, vendar pa je že precej robe prodane. Če se uporablja Garmin še na specijalki, potem je pametno kupiti v paketu Garmin s senzorjem kadence/hitrosti in HR pasom.


Lp, Srečko

Odgovori